Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Torenvalk

Uitgevlogen

Huismus

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Ooievaar

Geen broedsel

Merel

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs

Nu het water weer gaat dalen

Roos Tol | dinsdag 16 juli 2024 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 11x

Ze zeggen dat het beter weer wordt. Minder regen, meer zon. Dan kan het waterpeil weer dalen, komt het strandje terug, komen er weer vogels een verfrissend bad nemen zonder te hoeven duiken. Maar helaas… wij gaan sluiten.

Dit wordt mijn laatste blog voor dit seizoen. De vierendertigste. Altijd weer even slikken en wennen. Op vijfentwintig februari gingen we van start. Op naar de kleine bruine vogeltjes, de bonte, de bijzondere (dat zijn ze allemaal) en de bijvangsten.

Zo zagen we een eekhoorn langsrennen, een Siamese kat, kikkers en padden, een vosje, een salamander en onze vaste gast de racemuis (woelmuis). Insecten in, op en rond het water.

Dat alles voornamelijk in de regen. Véél regen. De vijver-eigenaar heeft niet één keer hoeven bijvullen. Dat is in voorgaande jaren wel anders geweest!

Zen

Er was wat drama. Een reiger die voor het oog van de camera een kikker spietste – wat een ware marteling voor de kikker werd.
Een vijver overstromend van het kikkerdril, ijverig gelegd door de bruine kikker. Enthousiast opgeslobberd door mandarijneenden en wilde eenden…

Het grootste deel van de tijd evenwel was de vijver een bron van rust waar we het groen konden zien groeien, in en rond de vijver.

Die zen-status inspireerde, eind maart, tot het openen van de haiku challenge.
De haiku is een Japanse dichtvorm met drie regels van respectievelijk vijf, zeven en vijf lettergrepen. Het gaat om een verstilling, een moment.

Vijverbezoekers, jullie inzendingen waren overweldigend en van hoge kwaliteit! Lang niet alles kon onder de blogs geplaatst worden. Daarom volgt morgen als sluitstuk een haiku challenge special.

Dank, dank, dank

Dan is nu het moment om iedereen te bedanken. Vogelbescherming Nederland (U kunt nog tikkies uitdelen!). De eigenaar van de vijver. De technici, die het dit jaar wat drukker hadden dan anders. De clipmakers. Moderators. Bloggers.
En ook u allen, kijkers, bezoekers, chatters. Tipgevers en vragenstellers. Betrokkenen en voorbijgangers.

Ik wens u een mooie zomer, herfst en winter.
Hopelijk tot ziens in de lente.

Haiku challenge

 

Beleef de Lente

Afscheid van de vijvercam

Lente werd zomer

 

Loekie1, 15 jul 18:46u

 

Weldra onbespied

Het roodborstje baadt verder

Vaarwel kleine muis

 

HannahK, 16 jul 13:44u

 


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Vijver Alle Beleef de Lente blogs