Navigatie overslaan

Uitgevlogen

Steenuil

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Vijver

Uitgevlogen

Kerkuil

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Torenvalk

Uitgevlogen

Boerenlandvogels

Uitgevlogen

Huismus

Uitgevlogen

Zeearend

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Ooievaar

Geen broedsel

Merel

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs
Mirella Schouten

Door Albert Fopma
Kerkuilenwerkgroep Nederland

Wordt het een dramajaar voor de Kerkuil ?

Albert Fopma, Kerkuilenwerkgroep Nederland | dinsdag 6 juni 2017 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 974x

We zien nu dat kuiken 2 ook is overleden. Hopelijk redden de laatste drie het wel. Het weer van vanavond is helaas niet gunstig, maar wie weet lukt het allemaal.
Mirella Schouten

Jagen op gehoor

Omdat de Kerkuil op gehoor jaagt, hoort hij bij regen door de vallende druppels, de muizen niet meer goed in het gras. Voor het vrouwtje is het dan bijna onmogelijk om voldoende muizen te vangen. Waarschijnlijk zal kuiken 2 wel verdeeld worden onder de twee restererende jongen.

Goed nieuws uit andere delen van het land

André Eijkenaar, de coördinator van de Regio Groningen, meldt op Facebook dat er nu al meer broedsels zijn gevonden dan in 2016. Dit geeft toch nog hoop voor Kerkuil.

Stro-uil, nieuwe soort?

Ook stuurde Mirella Schouten foto's van vier jonge Kerkuilen die op het punt van uitvliegen staan. Dit keer niet in een nestkast, maar tussen de pakken met stro.

Fantastische plaatjes en het geeft toch weer een positief gevoel, na deze droevige 'Beleef de Lentedag'


Kerkuilenwerkgroep Nederland

De stichting Kerkuilenwerkgroep heeft tot doel het ‘beschermen van de kerkuil’ door ‘het geven van voorlichting en educatie, door het plaatsen van nestkasten en het verzamelen en registreren van gegevens’. De stichting is een overkoepelende landelijke organisatie met ongeveer 1.000 vrijwilligers, die werkzaam zijn in 16 regio’s die landelijk ruim 10.000 kerkuilnestkasten beheren en controleren. Dankzij de inspanningen van deze vrijwilligers en de medewerking van boeren en burgers is de broedpopulatie van kerkuilen toegenomen van ongeveer 100 broedparen eind jaren ’70 tot 3.000 nu. Meer weten? Bezoek de website van Kerkuilenwerkgroep Nederland


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Kerkuil Alle Beleef de Lente blogs