Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Torenvalk

Uitgevlogen

Huismus

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Ooievaar

Geen broedsel

Merel

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs

Zo verschenen, zo verdwenen

Anjo Schouten | woensdag 17 juli 2024 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 7x

Nou ja, er gingen heel wat weken overheen, maar achteraf lijkt het of de tijd vliegt. Het was een seizoen met ups en downs en veel wormen, heel veel wormen. En hoppen, heel vaak hoppen. Die mag van mij ergens in Siberiƫ gaan broeden. Dan kan ie ook de wieltjes meenemen.

Het afscheid

Wij boffen toch maar, dat we zo lang van de kuikens konden genieten. Van hun streken, het spelen in de boom en mama plagen. Vrouw zal ongetwijfeld blij zijn als die twee schavuiten weg zijn. Het is dat ze niet drinkt, anders kwam de uileretto uit de koelkast. Natuurlijk zijn er kijkers die de uiltjes gaan missen. Het gemis slijt, geloof me maar. Bedenk eens eens hoeveel tijd er overblijft. Voor huishouden, voor kantklossen, boeken lezen, wandelen, eigenlijk teveel om op te noemen. We hebben ook nog weken zomer tegoed. Voor u het weet is het herfst, vervolgens schuifelt een winter voorbij. Dan, ergens tegen februari, begint het weer te kriebelen.

Landelijke Uilendag

Graag herinner ik julie ook nog even aan de Landelijke Uilendag die STONE samen met de Kerkuilen- en de Oehoewerkgroep organiseert. Zaterdag 28 september in Schouwburg de Ogterop te Meppel. Het programma is zo goed als klaar en zal binnenkort op www.steenuil.nl gepubliceerd worden. Een perfect moment ook om elkaar eens live te zien!

Woord van dank

Fijn dat de erfbewoners ons toestaan om naar de mooie eik met kast te kijken. Tevens dank voor het warme welkom op de dag van het ringen. Dank aan VBN, die toch al jarenlang met BDL ons allen lokt om vogels te kijken. Natuurlijk ook een schouderklopje voor de afdeling techniek, die veelvuldig werd aangeroepen. En dan een dikke pluim voor Team Steenuil. De vele clips van Geert, het was genieten. De chat? Ja, ik heb af en toe zitten schudden van de lach om de (on)zinnige commentaren. Ik ga morgen niemand met een zakdoekje uitwuiven, dus alvast een fijne rest van het jaar. We komen elkaar vast in 2025 weer tegen.


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Steenuil Alle Beleef de Lente blogs