Navigatie overslaan

Uitgevlogen

Steenuil

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Vijver

Uitgevlogen

Kerkuil

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Torenvalk

Uitgevlogen

Boerenlandvogels

Uitgevlogen

Huismus

Uitgevlogen

Zeearend

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Ooievaar

Geen broedsel

Merel

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs
Foto Mark Hessels

Door Mary Mombarg
Kerkuilenwerkgroep Nederland

Vol verwachting

Mary Mombarg, Kerkuilenwerkgroep Nederland | zondag 10 mei 2020 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 803x

Wat een opluchting dat man kerkuil vrijdagavond weer present was en zijn taak waarmaakte door muizen te vangen. Ieder jaar in mei verschijnt de Nieuwsbrief Kerkuilen van de Stichting Kerkuilenwerkgroep Nederland. Wanneer kunnen we het eerste jong verwachten?
Nieuwsbrief Kerkuilen 2020

Vreemde uil

We kunnen natuurlijk alleen maar gissen wat de reden is geweest van de afwezigheid van man kerkuil. Afgelopen weken hebben we gezien dat er andere kerkuil(en) bij de kast zijn geweest. Is dit een nieuwe man, of een andere dame die een eigen plekje zoekt? Hoe dit verder gaat, zullen we zien. Man en vrouw kerkuil zullen de indringers verjagen. Immers, de woning staat niet te huur.

Nieuwsbrief Kerkuilen

 In de nieuwsbrief wordt verslag gedaan over het voorgaande broedseizoen. En er staan bijzondere verhalen in uit de verschillende regio’s. De nieuwsbrief gaat naar alle vrijwilligers, kastenbezitters en donateurs.

Geïnteresseerd?

Ben u in de ban van de kerkuil geraakt? U kunt lid worden van de Stichting Kerkuilenwerkgroep Nederland. Dan krijgt u jaarlijks een nieuwsbrief boordevol interessante kerkuileninformatie. Opgeven kan hier:Donateur worden?      

Wanneer verwachten K1

Een kerkuil broedt 28 tot 30 dagen en natuurlijk kan het een dag eerder of later zijn dat K1 het levenslicht ziet. Vol verwachting kijken we uit rond een dag of tien wat er gaat gebeuren.

 

Foto André Eijkenaar

Kerkuilenwerkgroep Nederland

De stichting Kerkuilenwerkgroep heeft tot doel het ‘beschermen van de kerkuil’ door ‘het geven van voorlichting en educatie, door het plaatsen van nestkasten en het verzamelen en registreren van gegevens’. De stichting is een overkoepelende landelijke organisatie met ongeveer 1.000 vrijwilligers, die werkzaam zijn in 16 regio’s die landelijk ruim 10.000 kerkuilnestkasten beheren en controleren. Dankzij de inspanningen van deze vrijwilligers en de medewerking van boeren en burgers is de broedpopulatie van kerkuilen toegenomen van ongeveer 100 broedparen eind jaren ’70 tot 3.000 nu. Meer weten? Bezoek de website van Kerkuilenwerkgroep Nederland


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Kerkuil Alle Beleef de Lente blogs