Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Torenvalk

Uitgevlogen

Huismus

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Ooievaar

Geen broedsel

Merel

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs
Ronald Harxen / Fred van Diem

Door Ronald van Harxen
Voorzitter werkgroep STONE

Tweede ei?

Ronald van Harxen, STONE | maandag 17 april 2017 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 948x

Het lange wachten lijkt beloond, er schijnt een tweede ei te zijn! Nachtw(br)aker en clipmaker Geert is er vrijwel zeker van. Om 4.09 kwam het vrouwtje de kast binnen en nam direct de leghouding aan. Om 4.24 zou het tweede ei een feit zijn. U merkt het al aan de woordkeus: zekerheid is er nog niet.

Blogger van dienst schrok om 4.30 uur wakker van Geerts appverzuchting "SU binnen 1 en 2 vallen uit, terwijl vrouw zit persen." Daar gaat mijn liveblog! Om zekerheid te krijgen zullen we dus moeten wachten op beeld. De buitencamera doet het wel gelukkig. Mevrouw zit tevreden in het bleke voorjaarszonnetje. Wat zouden we graag even in de kast kijken!

Lang gewacht

Als het tweede ei inderdaad om 4.24 uur gelegd is, heeft het lang op zich laten wachten, 57 uur en 3 minuten om precies te zijn. Dat is een stuk langer dan in 2016, toen het 52 uur en 30 minuten duurde voor het tweede ei verscheen. Overigens liet het vierde en laatste ei toen maar liefst 63 uur op zich wachten. Dus laten we het er maar op houden dat het wat dit betreft geen vlotte dame is.

Prognose

Bovenstaande maakt het lastig een prognose te geven met betrekking tot het derde en vierde ei. Als we uitgaan van de 57 uur die er tussen het eerste en tweede ei zat, komen we voor het derde ei uit op woensdag 19 april, ergens rond de middag en voor het eventuele vierde exemplaar 21 april ergens in de avond. Uitkomstdatum zal (bij vier eieren) rond 15 mei liggen. Maar er geld opzetten durf ik niet bij dit koppel!

 


STONE

Steenuilenoverleg Nederland (STONE) is een landelijke werkgroep die steenuilenbescherming en -onderzoek coördineert, stimuleert en faciliteert. Daartoe wordt samengewerkt met relevante binnen- en buitenlandse, professionele en vrijwilligersorganisaties. STONE is een vrijwilligersorganisatie, zonder betaalde krachten. Bezoek de website van STONE


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Steenuil Alle Beleef de Lente blogs