Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Torenvalk

Uitgevlogen

Huismus

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Ooievaar

Geen broedsel

Merel

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs
Foto Leo. vroegere Lipring en tegenwoordige Elsa ring

Door Leo Daanen
Stork

Pa 7539

Leo Daanen, STORK | dinsdag 2 mei 2017 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 969x

“Onze” Pa weer terug op het nest, is dit wel onze Pa ?
Foto Leo. Gegevens 7539 uit Griel (ringgegevens vogeltrekstation)

Blog “Het is Lente”

In mijn blog “Het is Lente” op 07.03.2017 heb ik jullie de foto laten zien van de ring van “onze” Pa. Nu was er de vraag in het clubhuis van ik dacht Nantlle, maar later ook anderen, om meer te willen weten over Onze Pa. Nou zoals eerder al verteld is Pa geringd met een aluminium Lipring  zoals afb. blog (klik op links Het is Lente) Tegenwoordig gebruiken we de zgn kunsstof Elsa ringen

Under Cover 7539 !! 

Pa (7539) is in 2006 geringd door Annemieke (Stork) en Wim(Stork) op 08.06.2006 in Gorssel, ietsje onder Deventer. Daarna is Pa waarschijnlijk in Afrika op vakantie geweest en is hij goed under cover geweest. Want niemand heeft Pa daar kunnen traceren als 7539. Daarna is Pa gesignaleerd in Gennep in 2008 en heeft daar gebroed met een Frans vrouwtje, (AFRW) in Frankrijk hebben ze een letter combinatie. Verdere gegevens van 2008 zijn onbekend, Pa is toen niet gemeld in database. Ook zo in 2009, toen is Pa weer met AFRW op het Oude Stadhuis geklommen en had toen 5 eieren en later 1 geringd jong (9816) uitgevlogen.

Ook in 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016 en dit jaar is “Onze”Pa weer op het nest.

Vakantie of toch niet ?

Ook is Pa in 2012 twee maal in Duitsland waargenomen en niet dat hij daar op de bon geslingerd is omdat hij te hard gevlogen heeft haha. Nee hij is zoals ook ik dat doe met een telescoop ergens in Kranenburg afgelezen en doorgegeven. Op diezelfde dag ook nog door een Publieke melder, dus mensen zoals u en ik. Pa was daar dus niet op vakantie, maar waarschijnlijk dikke Duitse wormen aan het jatten ;-)

Nakomelingen

Inmiddels zijn er maar liefst 5 kuikens op het nest, super mooi om te zien. De kuikens doen het allemaal heel goed met hun slingerbolletjes. Maar dat gaat de komende tijd wel beter worden hoor. Ze groeien al best goed en we zijn allemaal benieuwd of Pa en Ma ze allemaal groot krijgen. Maar positief blijven mensen, dat moeten we zelf ook zijn, want ook wij kunnen zomaar omkieperen, dus moeten we ook voor de ooievaartjes positief blijven.

Ma.

Over Ma kunnen we weinig vertellen, omdat Ma niet geringd is weten we niets met zekerheid. En ja ik kan wel zeggen het is “Onze Ma” , maar dat weten we dus nooit zeker. Het is wel zo, dat gezien de verhouding tussen Pa en ma en haar gedrag, moet het “Onze Ma”eigenlijk wel zijn. Maar zeker . . . . . . .

Geniet van alle mooie beelden en mis je wat, Nella plakt alles aan elkaar en maakt er de mooiste clipjes van, zodat je alsnog kan genieten van prachtige beelden. Trots op je Nella, mag wel gezegd worden toch . . . .

Groetjes,  Leo. 


STORK

STORK, de Engelse naam voor een echte Nederlandse vogel: de ooievaar. STORK is een vrijwilligersorganisatie, die zich belangeloos inzet voor de ooievaars in Nederland. In de jaren zestig waren de ooievaar in Nederland vrijwel uitgestorven, door het gebruik van zware pesticiden zoals DDT. Om de ooievaar te laten terugkeren, hebben vele vrijwilligers en Vogelbescherming Nederland zich sinds 1969 flink ingezet. Het doel was de terugkeer van de ooievaar als broedvogel in Nederland. Dat lukt. Met de ooievaars lijkt het nu goed te gaan. Het aantal broedparen neemt weer toe. Bezoek de website van STORK


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Ooievaar Alle Beleef de Lente blogs