Beleef de Lente 2024: veel reg..
18.07.24 Jaargang 18 van Beleef de Lente was een seizoen met twee gezichten: aan de ene kant ..
Door
Ronald van Harxen
Voorzitter werkgroep STONE
Ronald van Harxen, STONE | zondag 28 maart 2021 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 551x
Daarmee is ze ruim zes uur over tijd, gerekend met de gemiddelde tijd tussen alle eerste en tweede eieren bij Beleef de Lente. De kortste tijd tussen ei een en twee staat overigens op naam van het allereerste Beleef de Lentevrouwtje in 2007: 46 uur en 51 minuten. Ik ben benieuwd hoeveel kijkers zich dat nog herinneren. Moet je op minst nu een jaartje of twintig zijn om het bewust te hebben meegemaakt. Het was in de vroege ochtend van de 9e april, half zes precies. Dus erg veel zullen er niet live bij zijn geweest, vermoed ik. Misschien Anjo.
Nu begint het wachten op nummer drie. Gemiddeld duurt dat iets meer dan 52 uur. Daarmee rekenend zouden we uitkomen op dinsdag 30 maart, 01:25. Wie blijft daarvoor op? Moet wel haast een avondmens zijn. Maar met een schaaltje borrelnootjes en een glaasje wijn onder handbereik moet het wel te doen zijn. Onze vrouw, zou echter onze vrouw niet zijn als ze zich netjes aan het gemiddelde zou houden. In 2018 duurde het slechts 49 uur en 27 minuten voor nummer drie eruit floepte, maar in 2019 ruim tien uur langer: 59 uur en 39 minuten en vorig jaar 56 uur en 1 minuut. Het kan dus nog alle kanten op. Eet uw borrelnootjes dus beter stuk voor stuk en drink de wijn niet te gulzig. Anders belandt u met een lege maag in kennelijke staat. Ik waag me niet aan een voorspelling, dat heb ik inmiddels afgeleerd. Maar ergens tussen maandagavond half elf en dinsdagmorgen twaalf uur, dat durf ik wel aan. Maar misschien ook wel eerder ... of later.
Vandaag meer reden dan ooit om naar Vroege Vogels te luisteren. Rond half tien aandacht voor het eerste ei. Speciaal omdat het er zo vroeg was dit jaar. Het vroegste Beleef de Lente ei ooit en het op 2 na vroegste uit onze 35 jaar onderzoek, zoals Pascal al uitgevogeld had. En dat wil wat zeggen op een totaal van bijna duizend nesten!
Steenuilenoverleg Nederland (STONE) is een landelijke werkgroep die steenuilenbescherming en -onderzoek coördineert, stimuleert en faciliteert. Daartoe wordt samengewerkt met relevante binnen- en buitenlandse, professionele en vrijwilligersorganisaties. STONE is een vrijwilligersorganisatie, zonder betaalde krachten. Bezoek de website van STONE
18.07.24 Jaargang 18 van Beleef de Lente was een seizoen met twee gezichten: aan de ene kant ..
17.07.24 Wie had gedacht dat de haiku challenge zo'n succes zou worden? Ik zeker niet. Het hee..
17.07.24 Het kerkuilenseizoen van Beleef de Lente 2024 zit erop. Of zoals ze in de Achterhoek ..