Navigatie overslaan

Live

Steenuil

Live

Vijver

Live

Kerkuil

Live

Boerenlandvogels

Live

Zeearend

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Torenvalk

Uitgevlogen

Huismus

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Ooievaar

Geen broedsel

Merel

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs
Volwassen zeearend (Foto: Rianca Vos)

Door Rianca Vos

Het leven van de zeearend

Rianca Vos | maandag 17 juni 2024 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 82x

Via de webcam zien we de jonge zeearenden opgroeien. Kleine zeearenden worden groot en ze zullen dan ook het nest verlaten. Hun leven gaat verder in de wijde wereld. Maar hoe ziet dat er ongeveer uit?
Juveniele zeearend (Foto: Rianca Vos)

Jonge jaren

In het begin zullen de ouders de jonge zeearenden leren hoe te jagen en voor zichzelf te kunnen zorgen. Dit kan ongeveer 5 a 6 weken duren voordat ze echt onafhankelijk zijn. In de tijd die erna komt zwerven ze rond en leggen ze vaak grote afstanden af. Hun verenkleed is nog steeds een stuk bruiner dan de volwassenen en dit wordt naarmate ze ouder worden steeds lichter. Ook de staartveren worden lichter totdat ze een donkere rand bij de punten hebben.

Volwassen

Wanneer de zeearend ongeveer 5 a 6 jaar is, is het volwassen. Met deze leeftijd zijn zeearenden klaar om een partner te vinden en te gaan broeden. Ze zullen dit elk jaar herhalen totdat er één wegvalt. Soms zoekt de ander dan een nieuwe partner om verder te gaan. Ze kunnen meer dan 20 jaar oud worden.
Het verenkleed zal echter nog een beetje veranderen in hun levensloop totdat de staartveren compleet wit zijn.

Uitvliegpoll

Het gaat niet lang meer duren wanneer ze het nest gaan verlaten. Voor ieder die een gokje wilt wagen wanneer de jonge zeearenden gaan uitvliegen, kan dit tot 20 juni doen via deze link. Veel succes!


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Zeearend Alle Beleef de Lente blogs