Navigatie overslaan

Uitgevlogen

Steenuil

Uitgevlogen

Oehoe

Uitgevlogen

Vijver

Uitgevlogen

Kerkuil

Uitgevlogen

Koolmees

Uitgevlogen

Bosuil

Uitgevlogen

Torenvalk

Uitgevlogen

Boerenlandvogels

Uitgevlogen

Huismus

Uitgevlogen

Zeearend

Geen broedsel

Slechtvalk

Geen broedsel

Ooievaar

Geen broedsel

Merel

Geen broedsel

Visarend

Toon alle blogs & vlogs

Welk ei komt er?

Sip Veenstra, It Fryske Gea | donderdag 22 maart 2018 | Vind ik leuk | Bewaar deze blog | 867x

Iedereen is in afwachting van wat er gebeuren gaat, de haviken worden met de dag feller en het schijngedrag van zowel de haviken als de zeearenden wordt steeds meer werkelijkheid: huisje, boompje, eitje. Hoe dit eruit ziet in een overzichtje per dag?

Geduchte tegenstanders

Dinsdag 15.57 uur verschijnt man havik op het nest, nog voordat de zeearend roept. De havik is er maar even en hij lijkt deze keer aan de sterke hand bij het verjagen van zijn ‘vervelende’ buurman. Al is het omgekeerde ook al gezien door vogelspotters. Ze zijn dus aan elkaar gewaagd.

Zeearenden paren

Woensdag verscheen het zeearendpaartje weer met twee-man/vrouw sterk voor de webcam. Ze zaten hier best wel een tijdje en lieten ook zien dat ze serieus zijn, er werd gepaard! Oftewel er is een ei in de maak.

Nest-hoppen

Dan vanochtend.  Ze zijn ze er weer en hun geluid is geregeld te horen. Maar het nest-hoppen kunnen we nog steeds hét onderwerp van de dag noemen. De zeearenden blijven het doen en wij blijven vol spanning kijken.

Als we het broedseizoen van verleden jaar terugrekenen, is de conclusie dat het ei vorig jaar rond 26 maart is gelegd. Er is dus nog hoop! Waar op welk nest blijft de vraag. De zeearenden worden ook nog steeds elke dag op het andere nest gespot.

Verrassings-ei

Al met al we weten nog steeds helemaal niets en blijft het de vraag welk ei er komt. Een haviks-ei, een zeearend-ei of geen ei.


It Fryske Gea

It Fryske Gea is de provinciale vereniging voor natuurbescherming in Fryslân. We hebben als doel de bescherming, het behoud en ontwikkeling van natuur, landschap en cultureel erfgoed. Op het moment beheren we meer dan 60 verschillende natuurgebieden met een totale oppervlakte van 20.000 hectare. Dit doen we niet alleen. We worden gesteund door 37.000 leden! Bezoek de website van It Fryske Gea


Vind ik leuk
Bewaar deze blog

Meer over

Zeearend Alle Beleef de Lente blogs